Herbers Tweewielers heeft een enorme ervaring met het onderhouden en het repareren van fietsen. Jaarlijks passeren ruim 3000 fietsen onze werkplaats! Kom dus ook voor jouw preventieve fietsonderhoud naar onze winkel voor het maken van een afspraak. Bellen kan natuurlijk ook.

Waarom preventief onderhoud

Wij zorgen met ons onderhoud aan je fiets dat de levensduur van je tweewieler wordt verlengt en je nog jarenlang van je tweewieler kunt genieten. Preventief onderhoud is gericht op het vergroten van je fietsplezier, het voorkomen van problemen en het beperken van onnodige kosten door achterstallig of gebrekkig onderhoud. Onderhoud aan je fiets zorgt er dus voor dat deze in optimale staat blijft en verzekert jou van fietsplezier en de nodige veiligheid!

In onze werkplaats werken we uitsluitend met kwaliteitsonderdelen van verschillende merken. Doordat onze gediplomeerde monteurs gebruik maken van professionele gereedschappen, kunnen we op een perfecte wijze je fiets onderhouden. Door het hoge kennisniveau van onze monteur wordt bijna ieder probleem vakkundig bij ons opgelost. Mocht zeer specialistische kennis en ervaring nodig zijn, dan schakelen wij deze voor je in zodat je fiets altijd in vertrouwde handen is.

Afspraak maken

Door de enorme vraag naar dienstverlening van onze monteurs – zeker in de periode van maart tot en met september – is het tijdig plannen van een afspraak noodzakelijk. De planning loopt soms op van één à twee weken in de wintermaanden, tot soms meer dan 6 wegen in het hoogseizoen.

Fiets brengen

Wanneer je je fiets op de plandatum komt brengen, nemen we graag je wensen en bijzonderheden met je door. Ook doen we een korte eerste inspectie om bijzonderheden direct met je te bespreken. Wanneer je je fiets afgeeft voor een onderhoudsbeurt, geven wij indien gewenst graag een indicatie van de te verwachten kosten. We maken dan in jou bijzijn een realistische schatting van bijkomende kosten aan materiaal en meerwerk.

Natuurlijk kun je bij ons gebruik maken van een vervangende fiets. We streven er naar dat je fiets op de plandatum klaar te maken. Helaas lukt dit niet altijd. Het komt voor dat je fiets niet direct kan worden klaargemaakt doordat we specifieke onderdelen moeten bestellen of omdat we door onvoorziene zaken onze planning moeten bijstellen. Zodra je fiets klaar is, krijg je direct bericht van ons. We verzoeken je dit bericht af te wachten.

De onderhoudsbeurt

Het fietsonderhoud kan pas beginnen met een schone fiets. Is je fiets erg vuil, dan reinigen we deze eerst (meerwerk). We controleren de werking van alle onderdelen van je fiets en waar nodig vervangen we versleten of niet goed functionerende onderdelen  (het materiaal en extra arbeid zijn niet bij het prijs van de onderhoudsbeurt inbegrepen). De ketting, de kabels en de lagers worden waar nodig gesmeerd en afgesteld. Het frame wordt met polish behandeld en naven en bouten beschermd met een dun laagje vaseline. Natuurlijk brengen we de banden weer op de juiste spanning.  Elektrische fietsen voorzien we – indien mogelijk – van nieuwe software. Als laatste maken we een testrit zodat je fiets bij het ophalen weer top onze werkplaats verlaat.

Tarieven

Algemeen onderhoud stadsfiets   € 59,50
Algemeen onderhoud elektrische fiets   € 69,50
Algemeen onderhoud racefiets, mountainbike of hybride   € 69,50

Vervangend materiaal en meerwerk voor montage niet bij bovenstaande prijzen inbegrepen.

Indien je vooraf je sterk vervuilde fiets liever niet zelf schoonmaakt, doen wij dit graag voor je. Meestal volstaat ons standaard reinigingsprogramma van € 10,00

Fiets klaar

Zodra je fiets klaar is, ontvang je van ons bericht. Vaak via sms of mail of via een voice-bericht op je vaste telefoonnummer. Gezien onze enorme grote aantallen reparatie en onderhoudsopdrachten dien je bij het ophalen van de fiets dit direct te betalen. Onze voorkeur gaat uit naar betaling per PIN. Uiteraard kun je ook à contant betalen.